Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Somliga går med preppade skor

Skor är kanske något som få förknippar med prepping och hemberedskap. En del tänker nog på kängor, eller kanske vandringsskor på sin höjd. För mig som har breda, höga och stora fötter – oftast storlek 48 – är skor ett ständigt huvudbry oavsett vad jag ska göra. Jag kan ju tex bara glömma att bowla om jag inte skaffar egna skor. Inte för att jag tycker bowling är vidare roligt, men ändå. Att låna någons skor som står mer lättillgängliga framför en dörr, bara att glömma. Att kunna välja och vraka bland skor man tycker är snygga och bekväma, inte en chans.

Väldigt många tillverkare av skor har visserligen stora storlekar, men eftersom en skostorlek är en enormt relativ vetenskap och väldigt få affärer tar in skor i större storlekar, så kan det bli jobbigt att behöva beställa hem, prova, skicka tillbaka, beställa hem större storlek och så vidare i all oändlighet. Om man som jag dessutom är lång och tung, så vill man ju ha ett bra stöd i skon, och helst vill man inte bli helt jävla ruinerad när man handlar heller. Jag har tidigare hittat några modeller som jag har trivs med från olika tillverkare, men precis alla de jag gillat har utgått ur tillverkarens sortiment så småningom.

Adidas Galaxy 4, stabil och bekväm sko med ett rätt fånigt namn

 

Givetvis kan man tillämpa preppertänket på skor med, och det är extra bra när man som jag har ett tämligen smalt utbud att tillgå, där man inte bara svirar in på en skoaffär och kliver i vilket par som helst. Men så häromveckan så gjorde jag precis det. Jag följde med en vän som skulle lämna tillbaka ett par byxor på en sportaffär. Ni vet, en sån där som vi tjockisar sällan går in i, eftersom det oftast bara av någon jävla anledning finns träningskläder för människor som inte behöver träna lika mycket som vi. När jag gick där och väntade så såg jag till min förvåning att det fanns en skokartong i hyllan som det stod storlek 48 på, och det var dessutom samma namn på kartongen som på ett par snygga skor på hyllan. Förstås så var min nästa direkta tanke att skokartongen säkert var tom. Någon hade redan köpt det enda paret 48:or, för så är det ju alltid annars de få gånger man ser något över storlek 46 på hyllan. Men nähä, se på fan. Skorna var kvar. Jag prövade dem på och herregud så skönt de satt. Vilken känsla det var att gå på energy disco laser 2000 deluxe cloud yeah yeah wow wow technology-sulorna. Tittade på priset, 399 spänn. Herregud. Och så var ett par Adidas Galaxy 4 M mina.

Ett par dagar senare när jag hade gått med dem insåg jag att jag behövde fler. Jag är ju prepper, och inte ens sportaffärer kommer ju vara öppna vid världens undergång. Så jag knatade till samma butik, för att be dem beställa in ett par till åt mig, och döm om min förvåning när det längst upp i ett undanskymt hörn i affären fanns ett par 48:or till. Fuck yeah! Fyrahundra spänn till fattigare, men nu med ett par till lika sköna skor förrådsställda på en lagerhylla här hemma, bredvid en oöppnad bordsfläkt och en dito kolgrill.

Att jag bara några dagar tidigare hade scorat ett par Haglöfs Vision II GTX till ett väldigt fördelaktigt pris inför sommarens semester då jag blivit hotad med att det blir en hel del knatande, även de med perfekt passform för mina absurda fötter, gjorde mitt nya fynd bara ännu bättre.

Så, hittar du ett par skor du verkligen gillar och som verkligen passar dina fötter och det som fötterna ska göra, köp flera par och ställ dem på hyllan. Och för dig som sliter ut mycket och kan dina storlekar, inte bara på skor, så kan jag varmt rekommendera den brittiska sajten SportsDirect (här på ful automatöversatt svenska) med ibland helt monstruösa rabatter på allt möjligt kläd/skorelaterat.

Finns det något lite udda som du har förrådsställt massvis av, eller är jag den ende som går med preppade skor?

 

4 kommentarer tillSomliga går med preppade skor

  • Personligen skulle jag aldrig ”förrådsställa” skor med mycket stötdämpning eftersom vad jag hört så torkar dämpningen. Jag har problemfötter så behöver bra dämpning.

    Mitt udda förråd består väl mest av Cola Zero/Pepsi MAX annars. Fast jag roterar det ganska mycket också.

    • Skor för 400 spänn håller nog tyvärr inte så länge att det blir aktuellt att något torkar på utbytesskorna :D Jag har flera andra väl ingångna skor med, två par Dr Martens, några olika arbetsskor och -kängor, och några oanvända sneakers.

    • Jajamen! Jag var där förra gången jag var i Sthlm, och tyvärr hjälpte det mig inte alls. De hade inget jag tyckte om i min storlek… men dock större :D Kollade särskilt efter gummistövlar där, men det var kört..

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud