Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Får får får? Nej, får får inte ett skit

Att ta ansvar för sig själv, sina handlingar och sina behov är något som vi i det institutions- och statsskadade Sverige generellt sett är väldigt, väldigt dåliga på. Här i Sverige får vi utbildning, vi får jobb, vi får barnbidrag, vi får lägenhet, vi får, får får. Och komiskt nog är det precis det som det gör oss till: får.

arlandakaoz

”Får inte ens ett glas vatten”. För helvete. Hur skulle det vara med lite eget ansvar, eller kunskapen att det förmodligen även på Arlanda finns rinnande vatten i handfaten på toaletter? Köp vatten i Pressbyrån eller vilken affär som nu finns där? Ha med dig vatten i din väska? Jag kräver inte att alla människor ska vara intelligenta nog att vara preppers eller ens ha en EDC med sig var de än går, men det är faktiskt inte för mycket begärt att man har med sig vatten och något att äta. Alltid. Varje dag. Det har varit förseningar på flygplatser och med tåg förut, det kan inte ha undgått någon. Det är trafikkaos där folk får bajsa i panik på Essingeleden i Stockholm. Varför ska någon ge dig ett glas vatten?

”Men jag får inte ta med mig en flaska vatten genom säkerhetskontrollen” – well, gör som jag och flyg helst inte eftersom du inte får behålla någon form av integritet och inte heller har du förstått själva andemeningen med att resa. Eller så tar du med dig en tom vattenflaska, och fyller upp den när du är innanför kontrollen. Många flygplatser har till och med vattenmaskiner utplacerade just för detta ändamål. Annars är det som sagt rätt vanligt med rinnande vatten i handfat på toaletter. Och när vi ändå talar om toaletter på flygplatser – om du har tid över t.ex. för att ditt flyg är jätteförsenat, eller att det har hänt något annat på flygplatsen – leta upp en toalett som ligger långt från allt stök och stoj och sätt dig därinne och ta det lugnt en stund. Avskärma dig lite från omvärlden och chilla. Det är nyttigt även för er förvirrade extroverta varelser.

Snickers. Powerbar i någon form. Mars. Twix (RAIDER!). Wasa Knäckebrödsandwichgrej. En jävla banan. Det är inte svårt att alltid ha med sig ett litet något att äta som ger dig bra tillfällig energi. Inte ens om du är ryggsäcksvägrare. En banan går att ha en ficka, även om man inte heter Jan. Till och med ett litet paket Dextrosol hjälper om du börjar bli lite slö och sugen. Ännu viktigare är det om du har barn med dig när du är ute och stressreser, de blir otrevliga både för dig och andra om de blir hungriga och gnälliga.

Bara ditt ansvar. Ingen annans. Du är vuxen. Du kan yla till du blir blå om curlade 90-talare och hur de vill ha allting serverat, men det är antagligen du som är en av dem som har curlat dem. Det gör du för att du förlitar dig på staten, länet, kommunen, företaget och whatnot. Likförbannat är det du som ska fixa vatten om du blir törstig. Dessutom läser du troligtvis den här texten för att du har någon form av intresse för prepping, och har du inte löst en EDC ännu så har du onekligen gjort helt fel. Gör om, gör rätt.

Noteras kan att klippet som länkas ovan inte längre finns tillgängligt, för att TV4 inte riktigt förstått hur Twitter och internet i stort funkar. De använder bara Twitter som en megafon att gapa ut sin propaganda, och interagerar inte med sina tittare där. Inte heller förstår de att deras tweets finns kvar efter att de har försvunnit ur människors flöden.

5 kommentarer tillFår får får? Nej, får får inte ett skit

 • Kunde inte låta bli

  Hahaha, och så undrar folk vad det är för fel på samhället som de tro fungerar men inte gör det vid en liten kris.

  Men naturen kommer att lösa det där av sig självt. Just saying!

 • PrepPeter

  Good Point! Tyvärr tror jag att de du beskriver i din text inte läser den. De kommer fortsättningsvis att stå framför en fungerande vattenkran och klaga på att det saknas muggar

  • Tack :) Nej, det är ju tyvärr det vanliga problemet man stöter på, lite egentligen var man än publicerar texter. Men folk har ju faktiskt rätten att vara korkade, och de får ju faktiskt stå ut med effekterna av det :)

 • Wasim

  Jag har fått upp ögonen för prepping för bara något år sedan så man får väl kalla mig ny.
  En liten reflektion jag som ny har gjort är att jag tror att ni som är ”etablerade” preppers och leder rörelsen ( jo det finns en rörelse alldeles oavsett vad du hävdade i din podd) har en dålig uppfattning om allt som är offentligt. Ni raljerar kring MSB, ni dödförklsrar alla offentliga försök till egen beredskap, ni verkar men att den svenska systemkollapsen står utanför dörren och väntar. Jag vill bara säga till alla er som som vill bli preppers och möjligtvis läser det här att man inte måste tro att ingen myndighet någonstans har det minsta koll på någonting och att offentliga Sverige har max två år kvar att leva. Det går att tro på ett robust samhälle och ändå preppa. Det går att ha tilltro till auktoritet och människors godhet och ändå ha en bra beredskap för oväntade händelser.
  Man får inte riktigt den känslan när man tar de av ”rörelsens” företrädare och jag tror det skrämmer bort folk.

 • Malin

  När de tog bort allt sånt som gjorde att vi till stor del kunde klara oss själva om det behövdes tog samhället också över ansvaret för att tillhandahålla livsnödvändiga funktioner. Det som togs bort var, vattenpumpen på gården, matkällare, vedspisar, gengasbilarna, och utedasset. Allt utgår idag från att samhället ska ta hand om saker, man kan inte ens bunkra livsnödvändig medicin för likt det som allt annat räknar man inte med att man ska klara sig utan att gå till apoteket just den dagen eller dagen innan den förra omgången tog slut. Det finns fortfarande några miss-skötta koloni-trädgårdar kvar och lite går kanske att rädda från mördarsniglarna men det är dyrt och det finns inte alls till alla. Under krigs-åren körde bönderna sina lastbilar med ved och åkte runt till städerna med vad de hade, mjölk, smör,grönsaker, potatis,ägg och spannmål. Jag skulle inte tro att det går att mobilisera dem till det idag då det är storbruk som gäller.
  Det är inte lathet eller bekvämlighet som gjort att vi är var vi är idag. Det har ordnats på det viset. Man får inte ens installera en vedspis när man bygger nytt. All utrustning som vi måste köpa in bara för att klara oss själva en vecka har man inte pengar till om man har en låg inkomst. De tips och råd som står i foldern vi fått i lådan fungerar inte i praktiken. Det är nödlösningar som inte garanterar sjuka och gamla överlevnad. Det står att vi kan få klara oss utan hemtjänst och sjukvård ett tag. Man räknar med att grannar hjälper till. Hallå! Folk kan ligga döda i sina lghter i månader utan att någon reagerar! Innan man gnäller på folk tycker jag man kan fundera över vad man har att jobba med och det är inte mkt kan jag säga! Skyddsrummet…tja, det är museum..

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud