Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

#prepperSE – för dig som vill veta mer

Att börja preppa, skaffa sig en grundläggande krisberedskap i hemmet, snöa in på kunskap i något specialområde, eller gå helt bananas på alla sätt och vis – alla har vi helt olika inställning och förutsättningar till preppande. Vad vi alla har gemensamt är dock att vi allihop har insett att det är vi själva som måste ta ansvar, att det inte kommer någon och hjälper en när någon form av katastrof är ett faktum.

Det spelar egentligen ingen roll om du har ett mål med ditt preppande, eller om du preppar för någon speciell variant av SHTF – effekterna är nästan identiska av allt som är någorlunda troligt i vår del av världen. Du måste ha skydd, värme, mat och vatten till dig själv och de dina. Det finns en uppsjö saker som är nice to have eller som du villhöver, men faktum är att så länge du har det grundläggande, så är du så mycket mer säkrad än de som inte har något alls.

prepperse

Sen jag startade den här bloggen för ett par år sen, och fick kontakt med andra svenska preppers, så har jag slagits av hur mycket värme och generositet det finns bland oss. När vi var ett gäng som sågs i somras i Skåne och umgicks, grillade, övade SHTF-scenario, lekte lekar, kramades, drack rom och rökte cigarr, och fick högläsning ur en kommande bok, så insåg jag vilka fina vänner jag har träffat – enbart på grund av mitt intresse i att ta hand om mig själv och de mina. Vi fortsätter att träffas här och där i mindre grupper, planerar större träffar med mer kul grejer, men vi slutar aldrig att lära oss massor av varandra varje dag. Kunskap är nämligen den bästa preppen, och ensam är inte stark alls.

Med hashtaggen #prepperSE på Twitter vill vi sprida kunskap och kärlek, och visa att preppande är inte något egoistiskt – precis tvärtom. Allt du gör för att avlasta officiella resurser gör att de som behöver det bättre kan få mer hjälp, snabbare. På #prepperSE finns det en enormt bred kunskap inom inköp, förrådsupplägg, sjukvård, husbyggande, prepperfilosofi, SHTF-hanterande, maskinteknik, forskning, vapenkunskap och jakt, skrivande, IT, jag kan fortsätta hur länge som helst – bara mellan mig och några till preppers som frekventerar hashtaggen har vi över 50 års sammanlagd erfarenhet av krisberedskap för hemmet och livet i stort.

Har du några som helst frågor om preppande, hur du ska komma igång, hur man ska ha råd, hur man ska ha plats? Nybörjare eller veteran, vi är där för att hjälpa dig bli en bättre och mer förberedd människa, någon som de närmaste kan stödja sig mot i små eller stora kriser. Ingen kan ta ansvar för dig själv, förutom du.

1 kommentar till#prepperSE – för dig som vill veta mer

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud