Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Svenska hjältar

Det här är John. Han är bara en pojkspoling och redan yrkesmilitär. Han har valt att för en ytterst medioker lön försvara dig och ditt land när det blir krig. Han är Menig 1:a klass och jobbar med radiolänk på en sambandspluton i Västsverige och är således den som ser till att den livsviktiga kommunikationen fungerar. Trots att han saknar annat än grundläggande sjukvårdutbildning så vill han kunna hjälpa, varje dag, dygnet runt, och försöker på eget bevåg ständigt vidareutveckla sina kunskaper inom sjukvård. Människor omkring honom ger honom gliringar för att han alltid har med sig sin sjukvårdsväska, men han står fast vid sitt beslut. Det är nämligen människor omkring honom som kan behöva hans hjälp, som kan behålla livet tack vare hans inställning och hans väska.

Det här är Nora. Hon är en flerbarnsmor som invandrat till Sverige, och i år blev hon svensk medborgare. En person med så stark vilja att försvara sitt nya hemland att hon valde att stolt fira sin första nationaldag i gröna kläder, under sin utbildning till sjukvårdare i Hemvärnet. Till vardags jobbar hon inom vården, och det är något hon bär med sig hela tiden. En person som tar hand om John när han ligger där med en kula i benet, en person som tar hand om en ung kille som fått lite för mycket att dricka en helgkväll och hans polare dumpat honom, och en person som vårdar och tröstar din gamla mor långt ifrån där du befinner dig. Hon har tagit ett aktivt val att skydda dig och sin omgivning, dygnet runt, när det än behövs.

När skiten träffar fläkten så är det alltså tack vare eldsjälar som John och Nora som vi andra kan luta oss tillbaka och veta att det finns stenhård vilja och kompetens där ute, som utan att blinka tar hand om oss, tar granatsplitter i kroppen för oss, dör för oss. Båda två har alltid med sig sin kunskap om livräddning, sjukvård och traumahantering vart de än går. Och de har alltid med sig en sjukvårdsväska med det viktigaste.

John och Nora är äkta svenska hjältar. Var mer som John och Nora. Du behöver inte bli militär på något endaste sätt, men snälla gå en kurs i sjukvård, ta HLR-certifikat, bli SMS-livräddare, och plocka ihop en bra sjukvårdsväska och ha med dig, det är extra viktigt nu när blåljuspersonal ständigt blir färre och de som finns kvar är gravt överarbetade. Var den som kan och vill ta kommandot på en olycksplats. Var mer som John och Nora, och rädda liv.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud