Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Vad är du för sorts prepper?

Det finns många olika sorters människor som benämner sig själva eller blir kallad preppers av andra. Rätt ofta ser man roliga och ibland lite sorgliga stereotyper lysa igenom, och varför inte ägna en stund åt att skratta åt dem?

Modepreppern
Det här är en slags hipster, kanske inte full-blown urbana skogshuggartypen eller mysige veganmanchesterpappan, men ändå någon som säkerligen bor i en storstad, säkerligen har skägg eller önskar han hade det. Den kvinnliga varianten på den här preppern skulle gärna varit genusvetare eller socialarbetare med kort lugg, men är lite för smart för att falla till föga för en så urbota korkad stereotyp roll. Vad som är gemensamt för dem är att de är identitetssökande i någon mån, och vill gärna tillhöra en cool grupp människor. Skulle gärna vilja ha höns, men det går inte så bra i en femmiljoners pyttelägenhet utan fönster på Södermalm. Här finns även en variant som bor i Trollhättan eller Åtvidaberg och försöker göra det coolt att hänga på den lokala pizzerian och dricka obskyr skitäcklig sprit från pizzeriaägarens hemland och skulle göra vad som helst för att få bo i Stockholm istället. Modepreppern är trots sin relativt höga intelligens och bildningsgrad tyvärr helt körd vid SHTF, eftersom det inte finns någon logisk tankegång eller plan bakom prylarna, och kunskap om det mesta av all relevans saknas helt. Obs! Icke att förväxla med Nybörjarpreppern, även om Nybörjarpreppern kan ramla in på att bli Modepreppern om h*n snubblar tillräckligt många gånger. Överlevnadschans: 1/10

Nybörjarpreppern
Den här människan har läst ett bra blogginlägg, hört en podcast eller en bra artikel om prepping. Personen inser att ”fan, det här är jag” och börjar preppa som en liten blå. Inte sällan är det första som köps in konserver till förbannelse, som sakta kompletteras med värmeljus, spritkök, vattendunkar, och coola tekniska prylar. Nybörjarpreppern är lyhörd och ser upp till veteranerna, och om denne inte går över till att vara en Modeprepper eller faller bort helt när första romansen är slut så ökar det som är viktigast av allt som få tänker på: Praktisk och teoretisk kunskap om livet när konserverna tar slut. Överlevnadschans: 3/10

Författarpreppern
Har ett ego som en pruttfull Leif GW Persson, och en världsbild som en lika pruttfull Jan Guillou. Debatteknik som en återigen pruttfull Gudrun Schyman. Dock skulle nog Författarpreppern vara om möjligt ännu värre pruttfull. Kan egentligen inte så mycket om prepping, men döljer det i många och halvfina ord så att pöbeln ska bli nöjd. Vill gärna framstå som Skogstomteprepper eller Veteranprepper trots att h*n inte alls är det. Har dyra knivar. Överlevnadschans: 0/10

Foliehattpreppern
Hatar staten. Hatar skatt. Hatar människor. Hatar registreringsskyltar. Hatar ID-kort. Hatar gränskontroller. Hatar svenskar. Hatar utlänningar. Hatar stockholmare. Hatar ryssen. Hatar norrmän. Hatar sjukvården. Hatar finnar. Hatar tanter. Hatar preppers. Hatar gubbar. Hatar de som bor på andra ställen de h*n själv bor på. Ser konspirationer i allt, men hatar konspirationsteorier. Hatar Skatteverket. Hatar vapenlicenser. Hatar att bli kallad Foliehattsprepper. Kör en obskyr Linuxvariant som kräver vev för att installeras. Överlevnadschans: 7/10

Akademikerpreppern
Fisförnäm människa i farbrorkavaj eller tantsjalar i jordfärger. Preppar gärna gåsleverpastej, men inte fransk djurvidrig sådan utan nån obskyr jävla pytteburk från ett land med bokstäver ingen alls kan tyda. Hade Edward Blom helt saknat självironi och varit prepper så hade han varit Akademikerpreppern. Förstår inte varför man ska preppa vattendunkar när Pellegrino kommer i så stora käcka flaskor. Överlevnadschans: 1/10

Skogstomtepreppern
Fick sin tredje kniv som femåring. Äger fler Fjällrävenprylar än större delen av Södermalms befolkning sammanräknat. Kan skogen på sina fem fingrar mitt i natten, men är mer eller mindre livrädd i storstaden, eftersom man av någon konstig jävla anledning inte får bära kniv där. Har aldrig tränat kondition i hela sitt liv, men blir aldrig andfådd. Kan göra upp eld på sätt som skulle göra MacGyver avundsjuk. Äger garanterat en fastighet med jordkällare, men skulle aldrig få för sig att berätta var h*n bodde. Är ofta även en Veteranprepper. Tycker de flesta kan dra åt helvete. Överlevnadschans: 10/10

Veteranpreppern
Någon som varit prepper hela sitt liv, men inte fått reda på det förrän de senaste åren. Någon som inte hade en aning om vad prepper betydde förrän h*n mot förmodan råkade se en artikel om det. Har en kniv. Till precis allt. Ser ut som Clint Eastwood oavsett kön. Har byggt alla sina möbler själv, i huset som h*n även det byggt. Är ofta en Skogstomteprepper. Har aldrig sett en såndär jävla facebook. Tycker alla andra är fjollbögar. Överlevnadschans: 10/10

Roliga stereotyper aside, oavsett vilken typ av prepper du är så är det faktiskt jättebra att du preppar. Du säkerställer ditt och dina närmastes behov av skydd, mat och vatten, och med det gör du en eller flera personer mindre beroende av de av situationen berörda myndighetsorganisationer och avlastar deras personal och material till någon som behöver det bättre. Allt preppande är mer än inget preppande.

 

4 kommentarer tillVad är du för sorts prepper?

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud