Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Jul, jul, strålande jul

Världen går käpprätt åt helvete, och vi med den. Samtidigt har vi människor här på jorden aldrig haft det så bra som 2015. Båda två påståenden är absoluta sanningar. Vi har enorma problem lokalt i Sverige, i EU i stort, med östhotet, med världskrigshotet, med flyktingströmmar både hit och dit från både här och där. Mitt i alla dessa saker som vi upplever som rejäla problem som hotar vårat way of life, så fortsätter vi konsumera, betala massa skatt och få mycket mindre tillbaka jämfört med bara några år sen, köra våra dyra bilar och elda våra jättestora hem tokvarma med smutsig importerad el. Blir det för varmt kan man ju öppna fönstret en stund. Vi lever på som förut, helt utan att ändra vårat mönster i någon endaste riktning. Vi har stormar som blåser sönder hus, elledningar, och halva städer. Vi har elnätsleverantörer som har enorma problem nästan varje vecka. Vi har mystiska ”rymdstormar” som slår ut svenska flygplatser (men inte norska, finska, eller danska). Vi har banker, mobil- och internetoperatörer och olika betaltjänster som går ner hela tiden. Men vi fortsätter konsumera på som förut. Mat finns ju i affären. Vatten finns i kranen. Här blir det inget krig minsann.

Skrämmande dumt resonemang, och ändå är det här normen. Men inte händer något i Sverige inte, vi är ju neutrala och här är inte krig och inga problem lalalala. Men, om något så enkelt som ett par dagars strömavbrott på en liten ort gör att folk fryser och är hungriga enbart på grund av att de inte får el i vägguttaget där hemma, vad händer då om en riktig katastrof drabbar Sverige? Ett krig? En större elblackout? Vad som helst, egentligen?

För dig själv och dina nära, kan du inte snälla bestämma dig för att åtminstone ha några dagars mat, vatten och förnödenheter hemma? Kalla det julklapp eller nyårslöfte eller vad du vill, men gör det bara. Ingen annan gör det åt dig, ingen myndighet bryr sig om att du är hungrig eller fryser, ingen kommer att komma till din undsättning. Och om du nu är så mån om att ha alla dessa saker och alla dessa pengar som du jagar efter varje dag, vore det då inte logiskt att säkra allt det här med några enkla inköp och ett bra mindset? Du kan börja med att se till så du och din familj har 72 timmars mat, vatten, värme och förströelse. Sen kan du inse att ingen hjälper dig efter de här 72 timmarna, och preppa lite mer än så. Ungefär här någonstans tänker du återigen men det händer inte här. Är du medveten om att folk har suttit fast på tåg i flera timmar, att det är människor som varit av med strömmen i sitt hem i flera veckor? Det kan absolut drabba dig, och bor du i en större stad är du antagligen ännu sämre förberedd än de som bor på landet.

Här skulle jag kunna skriva något halvsnyftigt om hur du kan hjälpa tiggare för att det är jul. Men näe. Gör inte det är du snäll. Du hjälper ingen genom att ge dem pengar i utbyte mot inget alls. Vi har redan sett hur årtioenden av bidragssverige har gått käpprätt åt helvete, och inte har mängden bidragsberoende personer minskat. Vi har redan sett hur det gått ännu värre för alla de krigsdrabbade länder i Afrika som fått massa pengar inösta, som hamnat i knäet på krigsherrar och andra lokala korrupta styrande. Vi kan bara hjälpa människor som inget har, genom att ge dem möjlighet att själva tjäna pengar och själva skapa sig ett drägligt liv. Det gäller på alla nivåer, inklusive tiggaren utanför din lokala Ica. Och du, det är väldigt hemskt tänkt av dig att du vill hjälpa någon ”lite extra för att det är ju ändå jul”. Ska du hjälpa, så gör det året om. Aktivera dig i en organisation som hjälper människor att själva resa sig och bli starka.

Vad du däremot kan göra i jul, är att bjuda hem någon som du vet är ensam, som inte har någon att fira denna högtid med, som ju i mångt och mycket handlar om att vara tillsammans. Ge dem en stunds kärlek, mat och omtanke. Och håll sen kontakten framöver, för om någon är ensam på jul är de nog ensamma annars med.

God jul, läsare och vänner. Jag hoppas att vi allihop mår lika bra nästa år med.

4 kommentarer tillJul, jul, strålande jul

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud