Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Reklam, ja tack!

Klart du ska ha all reklam du får hemskickad, för med några enkla medel kan du göra finfina briketter som brinner med en riktigt mysig hetta i din öppna spis eller kamin. Inte bara reklam går bra här, du kan använda gamla löv, öl- och äggkartonger, toarullar, kartonger från försändelser och mycket annat. Passa på att be grannarna om all deras pappersåtervinning med och är du lite tjyvaktig av dig kan du vittja pappersåtervinningscentralerna om nätterna. För let’s face it, det är viktigare att du är varm än att några ynka papper kommer till återvinningen. Vill du inte elda hela briketter av papper går det finfint att bryta upp och använda mindre bitar som eldstartare under veden.

Allt du behöver är en gammal sågklinga, en stålpinne, en borrmaskin, två hinkar och en vuxen som kan svetsa lite åt dig. Flera andra metoder som använts till detta har inneburit en massa manuellt arbete, och en del även dyr utrustning i form av stora kar och pressar. Lägg några timmar på det här på sommaren och du har gott om briketter till vinterns kyla, resten av året samlar du på dig material.

 

 

Något som enligt mig passar sig utmärkt till det här är all politisk propaganda man får hemskickat så fort det närmar sig val eller något parti råkar tycka illa om flyktingar eller kärnkraft. Så vad väntar du på?

Observera dock att de här briketterna enbart är för värme, inte till matlagning. Färgglada lågor är vackra att se på men inte vidare bra att äta – mest eftersom de är väldigt varma som de flesta eldslågor. Jag tycker även du ska ha i åtanke att jag inte på något sätt förespråkar att vara snäll mot miljön här, utan det handlar helt om att få värme till ditt hem, således besparar jag mig gärna gnäll angående miljöaspekterna i kommentarerna. Deal?

Har du några egna sätt du återbrukar material på? Berätta gärna!

5 kommentarer tillReklam, ja tack!

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud