Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Skarpt läge: Dag 9

Det kändes verkligen i kroppen att jag släpade massa brädor och skivor igår, haha. Helt förstörd. Egentligen borde man göra sånt oftare så man fick lite muskler på riktiga ställen, där de uppenbarligen behövs. På morgonen idag var jag lite väl seg att komma igång tack vare det, och det enda jag fick gjort fram till lunch var att vattna tomaterna, bära ner det som behövs i källaren för att täcka för därnere och sova lite middag. Tidigt i eftermiddags kom en bekant förbi, som undrade om jag hade någon mat över. Tyvärr hade jag vid ett svagt tillfälle berättat lite om mina prepps för honom på en fest, och det straffade ju sig rätt bra nu när han stod vid min dörr och såg hålögd ut. För dig som funderar på varför jag knappt har träffat någon under de här dagarna – den här staden har jag inte växt upp i, och jag har de flesta av mina vänner i andra städer och länder. Jag har några bekanta och några släktingar här, men inte mer än så… huset jag bor i tillhör familjen men jag äger det inte. Överlag har jag lite svårt för folk, mest för att de är så dumma i grupp. Nu stod i alla fall den här hungrige snubben vid min dörr, och jag var tvungen att snabbt och utan att tveka komma med ett koncist svar, och som tur är så har jag ju tänkt på just denna situation ganska många gånger. Jag ljög honom rätt upp i ansiktet och sa att både jag och grannarna hade haft inbrott här i helgen, och de jävlarna tog minsann precis allt jag hade lagt undan, så nu levde jag på de få konserver jag haft i köksskåpen. Innan han hann prata mer om dem, så sa jag att jag planerade att göra en raid mot ett par tomma hus nån natt och kanske ville han hänga på? Han nickade och såg lite lättad ut när jag stack till honom en burk med ravioli, och jag såg till att göra stor grej av att jag minsann gav bort nästan halva mitt förråd till honom nu. Det håller väl honom borta en dag eller två i alla fall, hoppas jag. Han berättade att han var kvar i sin lägenhet, och om jag kunde komma förbi där och berätta när jag tänkte ge mig ut vore det bra. Tyvärr, men det kommer inte hända.

Det är verkligen dags att bygga bunker av det här huset nu, risken är väldigt stor att han kommer tillbaka, och då antagligen inte ensam och inte på såpass gott humör.

#skarptläge

På radion som nu står på hela dagarna har det börjat hända lite saker. Min misstanke om att det är en främmande makt som tagit makten eller åtminstone håller på verkar stämma rätt så bra. De automatiserade meddelandena med Don’t Panic-dravlet har nu ibland blivit utbytta till livesändningar där politiker och militärer uttalar sig, och det verkar som om det är fullt gatlopp i storstäderna och att det brinner en hel del där. Ännu syns ingen främmande makt på svensk mark, och de gör tydligen allt för att det ska förbli så. Jag tror dock inte att det funkar, eftersom de inte ens kan stävja alla upplopp och all förstörelse. Det verkar som om det finns vatten att hämta, varm mat att få och många skolor fungerar som tillfälliga boenden för de som inte längre har något hem, eller inte vågar befinna sig där. På något sätt är jag faktiskt glad att jag är i en mindre stad, och så fort jag har säkrat hemmet ska jag ge mig ut på fler rekningsturer, jag måste ha mer koll på läget nära mig.

Jävla positivt att man i alla fall slipper skvalmusik och sport stup i kvarten som P4 annars brukar vara väldigt bra på. Men å andra sidan var det ju åtminstone inte P3 eller Rix innan heller.

Åtgärder tagna idag:

  • Inte mycket alls, burit lite grejer och haft träningsvärk
  • Gett mina vackra tomater livgivande regnvatten

Mat jag ätit idag:

  • Frukost: Knäckebröd med makrill i tomatsås
  • Mellanmål: Kaffe, sista bananen – slut på färsk frukt nu
  • Middag: Spaghetti och tomatpastasås
  • Kvällsmat: Te, ananasskivor från konserv

Det här skarpa läget är en övning jag genomför själv för att förstå hur jag och det jag har förberett mig för påverkar mitt liv. Då jag är så lyckligt lottad att jag inte har ett vanligt dagjobb så kan jag gå all in de här veckorna. Då jag bloggar om det kommer jag ha en dator igång, men inte använda den till något ”för nöjes skull”, utan hålla mig till böcker och sällskapsspel. Likaså kommer jag inte använda spritkök eller grill för att tillaga alla måltider utan bara en del, då det är onödligt resursslöseri, istället kommer jag använda den vanliga spisen. Några dagar simulerar jag att jag äter upp mat som fanns i kyl och frys, för att använda upp befintlig näring. Om det här faller väl ut ska jag försöka en månad nästa gång, med ännu bättre kronologi. Observera att jag ej utför fiktiva eller olagliga saker som nämns här, men jag är på så nära håll jag kan inom lagens råmärken och ”markerar” i motsvarande tid som det hade tagit att utföra.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud