Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Skarpt läge: Dag 8

I natt önskade jag att jag hade haft sticky bombs från GTA5. De där jävla billarmen är, även om de tystnar efter en stund, på tok för många. Jag hade verkligen svårt att sova, eftersom jag redan är på helspänn för minsta lilla ljud utifrån. Idag såg jag något som var som ur en riktigt dålig apokalypsfilm, fast en svensk bonnhåleversion; ett gäng ungdomar i en kirunacabbad (taket avkapat med vinkelkap) Volvo 740 som körde runt och lyssnade på Eddie Meduza, drack öl och slog sönder saker de kom åt med baseballträ. Antagligen är det gänget och liknande idioter anledningen till alla dessa billarm, inte inbrott eller så. Jag skulle tro att de förr eller senare – antagligen förr – träffar på fel sak eller fel person och får mer problem än de kan svälja. Det är verkligen ingenting som gör mig något alls. Vår enda polisbil verkar uppenbarligen ha annat för sig än att patrullera här numer, om poliserna ens finns kvar.

#skarptläge

Tog med mig min större bultsax för att använda om den bakre grinden till brädgården var låst med kedja och gick över till grannen mittemot. Den pickup som jag numera kallar min var förresten jätteenkel att få ut, på bilnyckeln hängde en vanlig Assa-nyckel som gick till förrådet som är samma byggnad som garaget, och garagedörren var bara att dra upp manuellt inifrån med ett handtag efter att man hade låst upp med en regel. Skönt att det finns lite manuell teknik kvar här i världen. Förnöjt noterade jag dessutom att det var mer än halvfull tank i bilen, så jag slapp använda av mina reserver eller börja slanga bilar, jag minns från när jag var 15 och ung, dum och moppefucko att slanga bensin inte var något trevligt alls, särskilt när man lyckades få i sig en liten klunk bensin. Körde upp till en av stadens brädgårdar där man kan köra in på baksidan, och mycket riktigt var inte porten stängd där nu heller. Det sparade mig lite slit och släp, den energin kan jag använda till annat. Eftersom jag varit häruppe nyligen när jag letade alternativ till de ohemult dyra 150-centimeters bambupinnarna jag gärna använder till mina tomatplantor så hade jag rätt så bra koll på vad jag ville ha och var det fanns. Alla fönster ska få tjocka spånskivor fastskruvade, och reglar av tjocka brädor (här ska man dra till med nån sådär tvåtumfyra eller något annat för att visa att man är man och kan allt gällande bygg, men jag är säker i min manlighet och skitdålig på byggnördande) som förstärkning. Fönster åt varje håll kommer få gluggar att titta ut genom, och alla dessa skivor ska få svarta tjocka tyger eller något sånt som hänger för, för mörkläggning och sådär. Fönstren mot gatan kommer ha gardinerna mellan fönster och täckskivorna, så det ser ut som vanligt utifrån. Jag vill inte göra det för komplicerat eftersom jag nog inte är kvar här länge alls till.

Då jag och min kassa kondis var helt rövtrött efter att ha släpat massa skivor och brädor och fyllt flaket på bilen i tre omgångar och kört hem, lastat in och så.. så bestämde jag mig för att inte göra så mycket mer idag. Det fick bli att läsa böcker, äta mycket god gulasch och försöka sova lite mer än tidigare nätter. Då sågen jag har hemma är tämligen värdelös och dessutom bara en enda, så får jag nog ta den där turen till järnhandeln imorrn. Tror att jag har klurat ut hur man enklast gör en smash & grab när man är ensam och det inte finns bilar i närheten där – men om det funkar får vi se imorrn. Detaljerna på min evil masterplan kommer då.

Radion fortsatte att inte imponera alls, samma tråkiga inspelade meddelanden. Jag har faktiskt inte en jävla aning om vad som händer ute i landet. Nåväl, får väl reda på det tids nog.

Åtgärder tagna idag:

  • Blivit med pickup, jag tror jag gillar den bättre än min vanliga bil
  • Införskaffat brädor och spånskivor för att skydda upp huset

Mat jag ätit idag:

  • Frukost: Iste i rumstemp.. så te?, knäckemackor med räk&kräftost
  • Mellanmål: Kaffe, nån slags kex med Nutella på
  • Middag: Gulaschsoppa (Knorr) med extra potatis i
  • Kvällsmat: Te, knäckemackor med räk&kräftost

Det här skarpa läget är en övning jag genomför själv för att förstå hur jag och det jag har förberett mig för påverkar mitt liv. Då jag är så lyckligt lottad att jag inte har ett vanligt dagjobb så kan jag gå all in de här veckorna. Då jag bloggar om det kommer jag ha en dator igång, men inte använda den till något ”för nöjes skull”, utan hålla mig till böcker och sällskapsspel. Likaså kommer jag inte använda spritkök eller grill för att tillaga alla måltider utan bara en del, då det är onödligt resursslöseri, istället kommer jag använda den vanliga spisen. Några dagar simulerar jag att jag äter upp mat som fanns i kyl och frys, för att använda upp befintlig näring. Om det här faller väl ut ska jag försöka en månad nästa gång, med ännu bättre kronologi. Observera att jag ej utför fiktiva eller olagliga saker som nämns här, men jag är på så nära håll jag kan inom lagens råmärken och ”markerar” i motsvarande tid som det hade tagit att utföra.

2 kommentarer tillSkarpt läge: Dag 8

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud