Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Skarpt läge: Dag 6

Idag har varit en dag med mycket tänkande och många tankar. Är jag en sämre människa om jag tar något som inte är mitt, när ägaren inte behöver det, och antagligen aldrig kommer att behöva det? Det är ett jävla knivigt läge det där. Jag gillar inte tanken på att någon stjäl från mig, och jag gillar inte tanken på att stjäla något, det är dock mycket värre om någon skulle stjäla från mig. För så är det, vi är urbota egoister när det kommer till kritan. Klart jag får. Klart de inte får. Mina närmaste grannar tog sin ena bil igår och packade med resväskor och en del tillhörigheter, för att köra söderut till några släktingar utanför Göteborg. Jag hoppas verkligen att de klarar sig ända dit, och att släktingarna har en plan som är bättre än deras. Det är det som har ställt mig inför lite av ett dilemma, jag vet att med största sannolikhet så kommer deras hus bli genomsökt och halvt sönderslaget inom några dagar om det fortsätter såhär, och jag vet att om situationen i stort är som jag tror så kommer inte det äldre paret nånsin hem igen. Kan jag med gott samvete ta mig in hos dem för att se om det finns något som är av värde för mig, och är det någon moralisk skillnad om jag går in hos dem, eller hos grannar jag inte känner? Jag får ju använda någon smärre form av våld i samtliga fall, för att kunna ta mig in – jag tänker att en ytterdörr med sjutillhållarlås eller liknande kan vara rätt krånglig att forcera om det helt saknas nyckel, medan en med ett vred på insidan är lättare att ta sig ut genom.

#skarptläge

Även om det på något sätt tar emot att göra inbrott hos mina grannar, så känns det bättre att jag får de eventuella saker som går att hitta än att någon annan får det – där har vi den där egoismen igen. Jag ska nog bejaka den, det är nyttigt att tänka på sig själv i en krissituation, man har en bättre chans att överleva då. Och så länge det direkt eller inte så jättemycket indirekt går ut över någon annan så är det ett offerslöst brott. Det finns många aspekter på moral och etik i ett SHTF-scenarie, och jag har nuddat det lite i en tidigare bloggpost.

Nästa fråga att ta upp i huvudet blir onekligen hur jag ställer mig till samma användande av kommersiella lokaler, t.ex. Coop, Ica, järnhandeln och så. Men jag tror det blir sådär igen, det är bättre för mig att det är jag än någon annan. Jag lovar att inte hämta en 60″ tv och springa ut med den skrikandes i alla fall. Det är ju alltid något.

I morse tog jag en lång, skön dusch. Vattnet är ju inte iskallt, men inte heller alls varmt. Fast nu ljög jag lite. Duschen var lång, men inte vidare skön. Det är som att vara på ett dåligt hotell med nästan inget vattentryck, men det verkar vara lite stabilt så nu. Det tar en bra stund att blöta ner kroppen, och en bra stund att få bort allt lödder, och det tar närmare fem minuter för tanken på toaletten att fylla sig efter att man spolat, så jag använder den bara till nummer två, och bara den på övervåningen. Däruppe använder jag balkongen till nummer ett, det är väldigt befriande och någon slags manlig urdrift att kissa från hög höjd, särskilt om man kan pricka saker nedanför.

Hygien, kiss och bajs. Brädor. Och moral och etik. Det är mina tankar för idag. Imorrn blir det nog att jag tar mig in hos grannen ändå, han har ju en pickup i sitt garage, och jag vet var nycklarna finns. Dags att få hem lite brädor och spånskivor från brädgården, den är ju öppen och tom och folk verkar inte riktigt vilja loota brädor av någon konstig anledning. På måndag ska här spikas och sågas om vi fortfarande finns kvar då.

Åtgärder tagna idag:

  • Försökt bestämma mig för någon slags moral och etik att använda mig av i SHTF-scenariet
  • Bestämt mig för att beta de av grannarna som inte längre är kvar, för att se vad som finns tillgängligt
  • Flyttat om lite bland mina prepps för att enklare kunna evakuera

Mat jag ätit idag:

  • Frukost: Tunnbröd med ädelmjukost (ädelostmjukost?), te
  • Mellanmål: Kaffe och banan
  • Middag: Någon slags non-descript färdig thaigryta med ris
  • Kvällsmat: Knäckebröd med baconost, juice

Det här skarpa läget är en övning jag genomför själv för att förstå hur jag och det jag har förberett mig för påverkar mitt liv. Då jag är så lyckligt lottad att jag inte har ett vanligt dagjobb så kan jag gå all in de här veckorna. Då jag bloggar om det kommer jag ha en dator igång, men inte använda den till något ”för nöjes skull”, utan hålla mig till böcker och sällskapsspel. Likaså kommer jag inte använda spritkök eller grill för att tillaga alla måltider utan bara en del, då det är onödligt resursslöseri, istället kommer jag använda den vanliga spisen. Några dagar simulerar jag att jag äter upp mat som fanns i kyl och frys, för att använda upp befintlig näring. Om det här faller väl ut ska jag försöka en månad nästa gång, med ännu bättre kronologi. Observera att jag ej utför fiktiva eller olagliga saker som nämns här, men jag är på så nära håll jag kan inom lagens råmärken och ”markerar” i motsvarande tid som det hade tagit att utföra.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud