Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Skarpt läge: Dag 3

Fick ett telefonsamtal idag på min nödtelefon, det var en släkting i Stockholm som hade märkt att kranvattnet smakade konstigt och tänkte att jag som hade tittat en del på vattenfilter kanske hade några tips. Jag rekommenderade honom att inte dricka mer av det, och inte använda det för att tvätta sig heller, och att genast gå och köpa billigt flaskvatten på Lidl eller ÖoB. Han känner till att jag har preppat, och jag drog lite grunder för honom. Hänvisade hit till bloggen med för mitt något överdimensionerade 72-timmars-kit, han skulle försöka titta men hans internet var väldigt långsamt.

#skarptläge

Idag tog jag en tur till Uddevalla med bilen, eftersom de fortfarande har ström och verkar funka normalt. Plockade med mig lite av mina nödkontanter som jag alltid har hemma. Det var rätt mycket trafik även fast det var mitt på dagen, kändes ovant eftersom så få människor var i rörelse hemma i min stad. Åkte direkt till Lidl eftersom planen var att köpa på mig en ohemul mängd vatten och konserver, och dessutom fylla på med gott om färsk frukt. När jag kom dit var det relativt lugnt, kände igen ett par bilar och hejade på en del människor hemifrån som tydligen var här och handlade, men de verkade inte ha direkt tänkt på att bulka upp saker utan det såg ut mer som en lite överdimensionerad veckohandling. Några tusenlappar fattigare och en väldigt välfylld bil senare så körde jag vidare till ÖoB där jag kompletterade med fler konserver, en hel del hygienprylar och eftersom de hade extrapris på multivitamin-brustabletter så blev det ett gäng såna med. På vägen hem tänkte jag tanka bilen men det var sjukt lång kö till alla bensinstationer, och en del hade skyltar som förkunnade att de hade slut på diesel eller bensin. I tunneln för mötande trafik strax innan Fröland hade två bilar precis smällt, men det verkade inte värre än att förarna kunde stå och skrika och sen börja puckla på varann. Hade en olustig känsla i magen och var nästan glad att komma hemåt till lugnet igen.

Senare på kvällen rapporterade P4 Väst på Twitter att Uddevalla, Trollhättan, Göteborg, Borås och Varberg var utan ström, och att det kom oklara rapporter om fler ställen som hade fått strömavbrott under dagen. Flera av de preppers jag följer på Twitter hade inte alls postat idag. Kanske mycket att göra för dem.

Åtgärder tagna idag:

  • Utökat mitt vatten-, mat- och hygienförråd enormt mycket
  • Konstaterat att strömavbrottet spridit sig, och att något är på gång i Sthlm
  • Börjat äta på prepps, och tömt kyl och frys

Mat jag ätit idag:

  • Frukost: Knäckebröd med räkost, te och en banan
  • Mellanmål: Två apelsiner och en burk makrill i tomatsås, och en kopp te
  • Middag: Spaghetti med bolognese-sås, spetsad med egenodlad chili, ketchup och bbq-sås
  • Kvällsmat: En öl, ett paket tysk vitlökskorv och lite choklad

Det här skarpa läget är en övning jag genomför själv för att förstå hur jag och det jag har förberett mig för påverkar mitt liv. Då jag är så lyckligt lottad att jag inte har ett vanligt dagjobb så kan jag gå all in de här veckorna. Då jag bloggar om det kommer jag ha en dator igång, men inte använda den till något ”för nöjes skull”, utan hålla mig till böcker och sällskapsspel. Likaså kommer jag inte använda spritkök eller grill för att tillaga alla måltider utan bara en del, då det är onödligt resursslöseri, istället kommer jag använda den vanliga spisen. Några dagar simulerar jag att jag äter upp mat som fanns i kyl och frys, för att använda upp befintlig näring. Om det här faller väl ut ska jag försöka en månad nästa gång, med ännu bättre kronologi. Observera att jag ej utför fiktiva eller olagliga saker som nämns här, men jag är på så nära håll jag kan inom lagens råmärken och ”markerar” i motsvarande tid som det hade tagit att utföra.

2 kommentarer tillSkarpt läge: Dag 3

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud