Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Hallå kvällspressen, finns Ukraina?

Jag har det senaste följt kvällspressens två stora penisviftare Aftonbladet och Expressen, och tittat mer eller mindre varje dag under några veckor huruvida ordet Ukraina förekommer på deras respektive förstasidor på webben. Svaret är nej. Blankt nej. Det har enligt mina sökningar inte förekommit alls sen Ryssland startade den stora andra offensiven sen de invaderade Ukraina. Kvällspressen slutade helt att rapportera om kriget samtidigt, som på en order direkt uppifrån. Eller kanske lite åt öst. Idag paste:ade Expressen en TT-nyhet om att ärkelögnaren Putin sa att Kiev måste följa Minsk2-överrenskommelsen. Ni vet, den där som han skiter i fullständigt genom att föra fullskaligt krig på Ukrainsk mark, mot Ukraina, och hålla krigsfångar. Här väljer Expressen att genom att rapportera ”neutralt” om Putins gnällande utan att inflika hur Ryssland inte följer föredraget vinkla det till Moskvas tydliga fördel. Aftonbladet lägger samma paste som en enradsnotis i vänsterspalten.

Finns det inget nyhetsvärde i att dagligen rapportera om ett krig som i största möjliga mån påverkar oss i Sverige? Finns det någon anledning till att de få gånger tidigare som det fullskaliga kriget nämnts så har det alltid använts benämningar som pro-ryska rebeller eller separatiststyrkor? Vi vet alla att det inte är sant, det är Rysslands militär som helt och fullt har anfallit och fortfarande leder anfallet inne i Ukraina. Med ryska soldater. Med ryska vapen. Med ryska fordon. Samma militär som är en liten, liten stunds bombflygning bort från svensk mark.

Många säger att det är fascister och nazister som strider mot ryssarna, för Ukraina. Det skiter jag fullständigt i. Ukraina skulle kunna ha hakkorsflaggor utanför sitt parlament och ändå ha rätt till sitt land, det har ingen som helst relevans vem och vilka åsikter de har som slåss för dem. Ryssland har inte i Ukraina att göra.

Ukrainas sak är vår. Men tydligen varken Expressens eller Aftonbladets.

2 kommentarer tillHallå kvällspressen, finns Ukraina?

  • Fullpreppad

    Jag är inte ett skit förvånad då slaskpressens två stora gör gemensam sak mot alla sanningar som helst vilka inte passar deras agendor.
    Det är ´viktigare att rapportera från kändisfester, läbbiga kryp och Paradise hotel än att omtala vad svinet Putin har för sig borta i det stackars hemsökta landet Ukraina.
    Ett stort glödgat spett skulle upp i rektum på båda chefredaktörerna och de rövslickare som går bredvid.

  • Mike

    Man ska läsa zerohedge om man vill veta sanning om vad pågår runt jorden.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud