Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Preppande för preppande

Efter att ha sett den här tweeten från Urvaken så funderade jag på om jag kände till några dylika. Jag insåg att det fanns ytterst få ”storproduktioner” som faktiskt var något att ha, men det finns en hel del hemmagjorda youtubeserier där man kan lära sig väldigt mycket, och med hjälp av dem hitta andra som är riktigt bra. Helt plötsligt finns det en uppsjö att titta på, även om man rensar bort de riktigt dåliga. Många har underhållningsvärde i sig, men det är ju trots allt de utbildande och pedagogiska klippen man vill åt. Sök helt enkelt på Youtube specifikt på det du vill hitta, och tänk på att den mesta informationen finns på engelska, så sök med engelska sökord.

TV-serien Doomsday Preppers dissas ju hårt i posten ovan, men jag vill ändå slå ett slag för att den har sitt värde – en del tips som förekommer där är riktigt bra, men framförallt så finns det precis som i övrig populärkultur väldigt massa tips om hur du absolut inte ska göra för att överleva i en krissituation. Som vanligt när det gäller inhämtande av kunskap och information såväl i större tv-serier som hemmameckade youtubeklipp så får man filtrera allt genom ett rimlighetsfilter och väga för- och nackdelar mot varandra.

Swedish Prepper länkade sin sida Dokumentärfilmer, där han har samlat en hel del bra grejer av diverse prepperrelaterat material. Han passade även på att tipsa om Urvakens medverkan i Morgonpasset i P3 där han förklarar lugnt, metodiskt och ganska så underhållande vad det innebär att vara en prepper och hur en samhällskris påverkar oss direkt.

Jag undrar om Martina, Kodjo och Hanna har börjat preppa ens på grundnivån med 72 timmars förnödenheter hemma efter besöket? Jag tvivlar faktiskt på det.

Mitt tips: Avsätt tid varje vecka till att fortbilda dig. Lär dig saker om hur du bygger saker, hur du kan förbereda dig med mat och förnödenheter, det finns en otrolig mängd olika kunskapsfält du kan grotta ner dig i. Internet är en otrolig källa till kunskap och du har precis tagit ett steg för din fortbildning genom att läsa den här posten. Var den bästa preppern du kan vara, och glöm aldrig att hur lite du än preppar så preppar du ändå mer än den som inte preppar alls.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud