Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Utrustning: Shemagh/Keffiyeh

En shemagh, keffiyeh eller det fruktansvärt politiskt laddade och ofta missvisande svenska palestinasjal är ett klädesplagg med väldigt många användningsområden. Du kan använda det för att tillfälligt skydda dig mot rök, hemsk kyla, hetta eller väta, eller helt enkelt bara för att du inte vill bli igenkänd. Du kan tillsammans med krossad kol använda den som filter, du kan använda den som en enkel make-shift-väska och tusen andra saker.

Jag rekommenderar att du alltid har den med dig, en i din EDC eller två i din BOB.

I filmklippet nedan visar Dakotah Jennings hur du kan bära den på många olika sätt. Vad tycker du är det bästa användingsområdet för den förutom att ha som klädesplagg, och hur bär du den helst?

1 kommentar tillUtrustning: Shemagh/Keffiyeh

  • Segersvard

    Använder själv helst s.k. ”kravallscarf”, alltså försvarets gröna tygbitar. Utöver de mest uppenbara användningsområdena så blötlägger jag dem gärna i kallt vatten vid varmare dagar, och binder sen runt huvudet. Låter knuten vara i bakhuvudet utan att vrida ur den för att på så sätt få lite svalkande droppar längs med ryggraden.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud