Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Om En Svensk Prepper

Då jag alltid har varit lite av en latmask – eller snarare väldigt, väldigt bekväm av mig, så bestämde jag mig redan när jag flyttade hemifrån för att gå och bo ett år på en folkhögskola att alltid ha lite mat hemma. När man bor på folkhögskola så har man ofta begränsad tillgång till inköp av mat pga läget, och man får mat serverat på vissa tider i skolmatsalen. Om man då kombinerade detta med att köpa ett litet kylskåp och ha en rejäl garderob, så kunde man ha tillgång till riktiga festmåltider precis när man ville. Efter ett strömavbrott insåg jag att en ficklampa vore ju bra. Och batterier till den. Varför inte en oljelampa för lite extra mysfaktor? En konservöppnare och en flasköppnare var vettiga, och hade jag mjöl, torrjäst och salt och socker kunde jag ju använda den gemensamma ugnen för att baka bröd på helgerna. Ur bekvämlighet föddes alltså uppfinningsrikedom, och det passade mig utmärkt.

Det här tänket tog jag med mig till min första lägenhet, och där fortsatte jag med att ha konserver och torrvaror som jag faktiskt tyckte om att äta till vardags. Återigen så kom latmasken fram, när man helt enkelt inte orkade uppbringa nog med krafter för att gå till affären, så kom en burk Soldatens fram, tillsammans med lite senap och knäckebröd med ost. Säkerhetstänket smög fram, med behovet av brandvarnare, evakueringsstege och brandfiltar. Sen blev det värmeljus, fler oljelampor, extra filtar, storpack med saker jag använde i vardagen, jag tyckte om att samla på mig bra skit, och jag tyckte om att vara förberedd på vad som helst.

Sen dess så har jag varit en prepper. Jag hade dock inte en aning om att det var en prepper jag skulle kalla mig förrän nästan 20 år senare då jag såg det första avsnittet av den hemskt polariserade tv-serien Doomsday Preppers. Helt plötsligt öppnade sig en hel värld för mig med människor, prylar, idéer och matrelaterade saker.

Jag ska inte sticka under stol med att jag är relativt anonym här, det är något som är viktigt för min opsäk – min operativa säkerhet – jag vill inte att människor vet vem jag är eller var jag bor när de vet hur mycket bättre förberedd jag är på ett SHTF-scenario än dem. Många andra preppers vet ungefär var jag bor, och vad jag heter, och många icke-preppers vet att jag är något av en prepper. Få vet till vilken grad, bara.

Jag är väldigt intresserad av politik, och har varit ända sen min ungdom. Då var jag mer aktiv i ungdomsförbund, idag grälar jag mest på Twitter och knyter näven i fickan som det anstår en svensk. Har aldrig och kommer aldrig rösta någon form av vänster, men har däremot röstat såväl på Moderaterna (de gamla, då), som Centerpartiet och det ack så viktiga men pyttelilla Piratpartiet. Jag har inte en aning om var min röst faller nästa val. Viktiga politiska frågor för mig är individens frihet, inklusive yttrandefrihet och rörelsefrihet, miljön, teknik, tradition, framsteg och utveckling. Staten ska syssla med så lite som möjligt i så liten utsträckning som möjligt. Jag anser mig inte ”tillhöra” något parti eller ens ett block, men är rätt så bekväm som libertarian. Jag är cannabisförespråkare då jag själv har nyttjat det både medicinskt och som rusmedel. Jag är självklart stolt över den virtuellt avgränsade delen av världen vi kallar Sverige, men det är främst för naturen, den relativt rena luften och vattnet. Jag är inte nationalist och tycker inte nationalstater har existensberättigande i vår relativt upplysta värld. Jag är minst lika stolt över resten av Norden.

Jag kan berätta att jag är född på 70-talet, har i livet huvudsakligen jobbat med IT och petrokemindustrier, är singel, och befinner mig efter många år utomlands just nu på Sveriges vackra västkust där större delen av min närmaste familj finns. Förutom allt prepperrelaterat så gillar jag geocaching, fotografering, film, pistolskytte, mikronationer, skrivande, matlagning, allmänt livsnjutande och mycket annat. Jag har en kärleksrelation med Norrland som är rätt så bra besvarad, och jag hoppas att omständigheterna i mitt liv faller på plats så att jag kan bli norrlänning på heltid så småningom.

Ett favoritcitat är ”Jag kommer alltid att vara förberedd, så jag alltid får vara fri” som är en parafrasering av Ronald Reagans ”We will always remember. We will always be proud. We will always be prepared, so we will always be free.” från talet han gav på Omaha Beach på 40-årsdagen av D-Day, 6:e juni 1984.

Namnet ‘En Svensk Prepper’ är givetvis lite av en nick till ‘En Svensk Tiger’.

För kontakt eller skamlösa förslag om giftermål hänvisar jag till kontaktsidan.