Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Föredrag om krisberedskap och prepping?

Det blir mer och mer tydligt i samhällsdebatten att prepping och krisberedskap är viktigt för alla, ung som gammal, privatperson som företag. Det blir mer och mer vanligt med konstiga väderomslag, större och längre strömavbrott och ju mer vi förlitar oss på kortbetalning och just-in-time-systemet i butiker och kollektivtrafiksoperatörer, ju sårbarare är vi som samhälle. Att ta ett eget ansvar och vara förberedd i smått och stort är en helt logisk effekt av det rådande klimatet i landet, och absolut världen i stort. Till och med staten och dess instanser trycker på att vi ska ha tre eller sju dagars beredskap i hemmet – de har inte riktigt bestämt sig ännu – trots att varken eller faktiskt är i närheten av att räcka till om en kris blir stor och ihållande.

Är du och dina vänner, din förening, din kommun eller ditt företag intresserade av hur ni kan få en bättre krisberedskap, att komma igång med prepping? Med väldigt uppskattade sammankomster i ryggen kan jag skräddarsy ett föredrag eller en utbildning för er, där fokus helt och hållet läggs på era specifika förutsättningar och behov.

Foto: Björn Westerberg

Exempel på frågeställningar jag har fått genom åren:

 • Varför ska man vara förberedd för en kris, betalar vi inte skatt för det?
 • Är det inte egoistiskt att preppa, tänk på alla andra som inte har möjlighet att göra det?
 • Hur kan granngänget gå samman och verka för ökad lokal trygghet och självförsörjning?
 • Hur kan min familj komma igång med det första lilla steget, en krislåda?
 • Hur får jag försvara mig om jag eller min familj blir hotad?
 • Vad gör de lokala och regionala myndigheterna för oss vid en kris?
 • Vilken utrustning behöver jag ha, och vad är bara fånigt?
 • Är prepping något som tar över hela ens liv, som någon slags panikslagen hoarder med foliehatt?
 • Vad gör man på ett företag om det blir en större kris, och de anställda är oroliga?
 • Hur varierar och tillagar man sin preppade kost, och får i sig tillräckligt med näring i ett nödläge?
 • Vad ska jag göra för att mina barn ska komma säkert hem från skolan vid en större eller mindre kris?
 • Hur kan man ta nästa steg efter myndigheternas rekommenderade 72 timmar? Och nästa därefter?

Tillsammans med många kompetenta samarbetspartners runtom i landet kan jag erbjuda föredrag för tio eller flera hundra deltagare, helgkurser med övernattning, arbetsplatsbesök i hela Sverige eller hembesök av mig, eller någon med lokalanknytning. Hör av dig med en förfrågan via kontaktsidan idag.

2017 höll jag ett mycket uppskattat föredrag på Stockholm Freedomfest om prepping och personlig frihet, som du kan se i sin helhet nedan. Notera att detta föredrag hålls i ett politiskt sammanhang, och därför innehåller en hel del politiska aspekter på den personliga friheten som prepping innebär. Givetvis är föredrag i icke-politiska sammanhang mycket mindre politiska – även om icketilliten till staten och strävan efter frihet alltid finns där, av flera anledningar.

Glöm inte att den som är bara lite förberedd är mer förberedd än den som inte är det alls.

1 kommentar tillFöredrag om krisberedskap och prepping?

 • Hej,
  Vi skulle gärna komma i kontakt med någon som kan hålla en kort introduktion 20-30 min om hur man kan förbereda sig i förebyggande syfte ifall en kris skulle inträffa för vår Rotary-klubb i Göteborg. Vi är en ideellförening med syftet att ge tillbaka till samhället. Det ämne du berör är mycket intressant och därför undrar vi om du eller om du känner någon skulle kunna tänka sig ställa upp?

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud