Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Rätten till personligt skydd och försvar

Förrförra året postade @skane_survival en tweet där han efterfrågade nya idéer om vad som kan diskuteras under #prepperSE. Nånstans kring då påbörjade jag den här posten, vävde in några andra äldre idéer och har nu kommit till någon slags slutprodukt. Det är ett ytterst vanligt sätt för mig att skriva. Ett frö, en pytteliten idé, som får ligga och gro till sig. Ibland ett par dagar, ibland ett par år. Det här ämnet slutar aldrig att vara aktuellt, inte ens när staten ger oss tillbaka rättigheten att försvara vårt eget och våra käras liv.

Min tanke när jag såg den här tweeten var direkt rätten till personligt skydd och försvar. Din första tanke nu är nog eftersom jag är en prepper att min idé är stora svarta taktiska automatvapen, camofärgade kläder och cigarr i mungipan. Inte? Vad bra, då är vi på samma sida. Självklart är skjutvapen bra, men bör vara långt ifrån ens centralt i en tankebana om skydd och försvar. Kan du dessutom inte använda vapen korrekt så är det väldigt stor chans att du skadar dig själv, eller att någon tar dina vapen och skadar dig ännu mer än du kan åstadkomma själv. Typiskt dumt. Nej, det här är min rant, håll i er!

Ditt hem, din arbetsplats och dina barns skola ska vara trygga, och aldrig behöva tåla att utsättas för inre eller yttre våld.

Din person och dina barns personer ska aldrig behöva tåla att utsättas för yttre våld. 

Tämligen resonabla tankar och grundläggande rättigheter att vilja ha, eller hur?

Det här försöker vi i Sverige lösa genom att om en toktweakad tjackpundare (vi kan kalla honom Conny) beväpnad med kniv kör sin stulna Opel till ditt hem, bryter sig in som en.. tjackad snubbe som heter Conny, och således förstör för tusentals kronor eftersom han är så jävla korkad, innan han börjar stjäla dina saker råkar få ett baseballträ i pannan eftersom du inte gillar att han stjäl dina saker, så är det du som begår ett brott. Eftersom Conny gör sånt här flera gånger i veckan så är det inte så noga med straff för just brotten han utsatt dig för. Så han går fri. Och får skadestånd av dig för sin inslagna panna. Och snor en ny Opel och kniv. Ovanpå dina böter så får du betala 500 spänn till Brottsofferfonden som tack för att du är ett brottsoffer.

Det här försöker vi i Sverige lösa genom att ha en knivlag som gör att man inte kan gå med en vanlig funktionell kniv i gömt hölster på en gata i sin egen stad – och skulle man bli tagen av poliser i den mån det ens finns poliser i din stad, så kan du bli av med körkortet(?) för att du rökte några bloss på en joint på en privat fest i Köpenhamn för tre veckor sen. Sen får du som tack för fan vet betala 500 spänn till brottsofferfonden.

Det här försöker vi i Sverige lösa genom att alla som kanske ser ut som araber eller åtminstone inte är jättesvenska ska visa ID för att de råkar bete sig konstigt, som t.ex. att gå på en gata i sin egen stad. Eller röra sig mellan hemmet i Malmö (guess what, Malmö är fullt av svenskar som ser jätteknasiga och alldeles, alldeles utländska ut!) och jobbet i Köpenhamn. Samtidigt får vi information om att svenska ID-handlingar är bland de mest förfalskade i världen. Bonuskunskap: Polisman är i stort sett den ende som får avkräva dig legitimation, och bara om du misstänks för ett brott (såvida det inte handlar om ålderskoll, på t.ex. ungdoms- eller pensionärsbiljetter). Bonuskunskap 2: De flesta andra länder skrattar åt svenska körkort som ID-handling. Att se utländsk ut är inte ett brott, ännu. Du behöver inte heller uppge ditt namn eller svara på några frågor från polisen om du inte misstänks för brott, utan kan välja att gå därifrån. De flesta poliser är dock väldigt trevliga och respekterar du dem och är trevlig så blir det fort ömsesidigt. Jag har flertalet gånger blivit frågad om namn, personnummer och legitimation men alltid avböjt vänligt men bestämt. Det har sällan varit några som helst problem. Har det varit ett problem har jag sett till att det inte är mitt problem, utan blir någon annans.

Det här försöker vi i Sverige lösa genom att folk måste springa till en skytteklubb stup i kvarten och bokföras som skyttar och visa upp skjutna serier för att behålla licensen på ett vapen de redan blivit prövade och godkända för av Rikspolisstyrelsen. Sen kanske de inte får ansöka om nya vapenlicenser för att de kanske har utvecklat sig i sitt skytte och inte gillar att fjutta med en .22-sportskyttepistol varje vecka men gärna har kvar sin första licens. Inte heller får man trots sin bevisade kunskap om hantering av vapnet och lagtexten som medger det ansöka om ett vapen för att skydda sig själv mot fullständigt reella hot, nu när de som har till uppgift att skydda dig – polisen – mer eller mindre har lagt ner allt utom att kolla utlänningars ID-kort eller valla mentala kalhyggen som ska se på när vuxna män sparkar boll på en arena du har varit med och betalat massa miljoner för trots att du inte bryr dig om vuxna män som sparkar boll. Hur ska ett handeldvapen på min höft rädda mig från en galning som ställer sig och massakrerar folk med automateld då? Det räddar kanske inte mig, men om någon som står intill eller bakom galningen kan sätta en kula i huvudet på honom så fort han ser vapnet höjas, så är jag väldigt nöjd. En sån sak hade kunnat spara flera liv årligen. Och ja, någon som har licens och kan sitt vapen ser inte ut som en galning i sitt hanterande och riskerar därför inte att i sin tur bli skjuten för att han skjuter någon.

Det här försöker vi i Sverige lösa genom att betala samhällsbärare som poliser och lärare en skrattretande lön, när båda yrkeskårerna får utstå otroligt mycket från sitt klientel, om än kanske den ena mer fysiskt och den andra mer psykiskt. De har dessutom båda två lagar att rätta sig efter, att lagföra och utbilda efter, som inte riktigt alltid klingar i takt med samtiden. Väldigt ofta inte alls, faktiskt. Det blir inte bättre av att deras chefer tenderar att vara nån slags nämndeman-rejects som inte sällan är fast i nån slags byråkratisk grådaskig Rambo-fantasi. Vem som helst kan dessutom knata in i en skola, och det första svensken vrålar är i kör MEN KRÄV ID-KORT I SKOLOR DÅÅEE! Det är nästan en lika bra lösning som tidigare i texten. Ett ID-kort hjälper inte här, särskilt inte på en plats med människor som inte får avkräva dig ID-kort, och som inte kan göra något med informationen, inte kan dra det mot några register, inte besitter kunskapen och erfarenheten för att kunna verifiera om det är ett riktigt ID-kort, och således tämligen jättevärdelöst. Det enda de kan göra är att registrera att person X med personnummer Y har varit där. Vilket är fullständigt genomvidrigt, de har inte vare sig auktoritet eller är utbildade på att inneha och hantera sådan information. Precis som utländska tågvärdar på DSB’s tåg i Sverige.

Så, din integritet då? Den 30:e mars 2016 stängdes E6:an av i norrgående riktning i Halland av Tull och Polis. Där leddes varenda fordon in på en trafikkontrollplats, samtliga ombordvarande avkrävdes ID-kort, föraren fick blåsa i alkometer, fordonen okulärbesiktigades och genomsöktes i olika grad. Fordonen vägdes. En del individer fick lämna tryggheten i sitt fordon för att få sin person genomsökta. Det här kanske du tycker låter som en helt vanlig tullkontroll, kombinerat med en helt vanlig fordonskontroll? Men då undrar jag, har du verkligen läst ända hit utan att förstå hur illa något sånt här är för din personliga frihet och säkerhet? En gränskontroll mitt inne i landet, 15 mil från närmaste större gränsöverfart? En genomsökning av din person och dina ägodelar, utan att du har begått eller ens misstänks för ett brott? Var för sig och på rätt plats är de här (enligt rådande demokratur) ganska så okej kontroller, men tillsammans blir de en rejäl integritetskränkning. Vill jag utsätta mig för en gränskontroll kan jag passera en gräns, inte köra på en motorväg från Sverige till Sverige utan att passera Gå.

Så här står vi. Du får inte försvara dig. Du får inte röra dig fritt. Du får inte skydda dig. Du får inte försvara ditt hem. När jag skriver det såhär så låter det som om vi allihop bor i en straffkoloni i DDR i en alternativ verklighet, men så illa är det ju förstås inte, även om det ofta känns så. Det finns faktiskt massa saker du kan göra, och det första steget är att du lär dig dina rättigheter.

Försvar
Här kan jag skriva massa bra saker om hur du fysiskt kan försvara dig. Men om jag gör det så kommer det någon kränkt liten sojapojke och polisanmäler mig för uppvigling eller anstiftan eller fan vet. Så jag uppmanar dig inte att ta till allt våld som nöden kräver och lite till, i alla situationer där du är hotad. Slå aldrig in pannbenet på någon som hotar dig. Ta aldrig jägarlicens i syfte att kunna försvara dig mot väpnat våld. Inte heller ska du beväpna dig med kofot, skruvmejsel och annat man kan göra illa andra med utan statlig licens, för det är ju jättejättedumt. Ajabaja. Lär dig vad du får göra och inte. Skit sen i det mesta som staten påstår. Sen lär du dina barn.

Rörlighet
Sluta visa upp ID-kort på random anmodan, ytterst få har rätt att veta vem du är, och ännu färre har rätt att registrera hur du rör dig. Självklart kan det finnas en giltig anledning till det, t.ex. att du passerar en gräns, att du har blivit stoppad när du kör bil, att du har begått ett brott och polisen har sett dig. Var en jobbig jävel, men var det på ett artigt sätt. Känn till dina rättigheter gentemot staten och dess lakejer, såväl som dina skyldigheter – som är väldigt få. Sen lär du dina barn.

Rucka aldrig nånsin på dina rättigheter som en fri människa. Låt inte staten förtrycka dig.

8 kommentarer tillRätten till personligt skydd och försvar

 • micke

  I Sydafrika så använder folk paintboll markör med gummi / nylon kula

 • W.S

  Den röda tråden i allt som skrivs på den här bloggen är att staten och lagar och alla skyddsnät som samhället uppbringar är roten till allt ont i världen. För att vara en person som säger sig vara tillräckligt klarsynt för att syssla med prepping är du inte särskilt upplyst. Det ÄR möjligt att syssla med prepping och ändå ha fullt förtroende för staten och det offentliga. Och inte förrän din rörelse börjar annanamma det synsättet kan den ta sig utanför er inskränkta krets. Längre ut alltså. Först då kan rörelsen faktiskt bli vad många av er verkar vilja: att ”vanligt folk” börjar preppa. För att det är det rätta.

  • Ja du lille Wasim, du har försökt att pådyvla dina sosseåsikter på mig förut här, och inte lyckats. Du blev till och med omnämnd i Prepperpodden pga av ditt vidriga sätt. Du sitter inte på sanningen, och om du nu älskar din skitstat så mycket, varför läser du min blogg då? Det står klart och tydligt att den handlar bla om personlig frihet. Det kan man inte få så länge staten eller dess lakejer som du sitter och försöker framföra sina sekteristiska åsikter som fakta. Skit ner dig, vettja, du är en vänsterbliven statsvurmande sosse. Ingenting du tycker är relevant, och när vi ändå är igång och påstår att åsikter är fakta så har du fel. Fel i allt du tycker. Att tusentals har börjat preppa sen du sist var här och runkade sossebulle säger sitt.

   Dra nu åt helvete, och skriv inte här igen, läs helst inte heller, du kan bli smittad av frihet.

 • Martin

  Om du är intresserad av personskydd så är Krav Maga en mycket bra variant. Där får du också det taktiska tänkandet och du får pröva dina färdigheter under stress, mycket värdefullt. Bra intryck i Smedjanpodden!

 • W.S

  Jag vet inte varför du tror att jag skrivit till dig förut. Så kanske kan det du kallar mig vara ursäktat eftersom du tror att jag är någon som verkar ha behandlat dig illa. Men det eskalerade väldigt fort. Och det var inte speciellt snällt. Varför är du rädd för kritik eller synpunkter?

  • Jag är inte rädd för kritik eller synpunkter. Då hade jag svarat ”Jag är rädd för kritik eller synpunkter”. Sluta berätta för mig vad jag är och inte, översitterifasoner. Var något oklart i övrigt i mitt svar?

 • W.S

  Hur kommer det då sig att du reagerade med att kasta anklagelser och förolämpningar på mig? Om du nu inte hade svårt för mina synpunkter. Jag tänker att det var ordet ”inskränkt” som du reagerade så starkt på och det var fel av mig. Fel ord helt enkelt. Jag försökte inleda något sorts samtal och möts av pubertal ilska. Men jag förstår. Frihet gäller om du får definiera den, inte sant? Helst önskar du att sådana som jag inte omfattas av den.

  • För att du har varit här förut, med samma ip-adress, med samma fejkade mailadress. Du hoppade på ”prepperrörelsen” och ville begränsa min och andras frihet att tycka vad vi ville. Du berättade hur mycket bättre din åsikt var än min. Ja, du borde få smaka på din egen medicin. Såna som du uppfann koncentrationslägren. Usch.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud