Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Skarpt läge: Dag 4

Idag går internet enormt slött, men jag lyckades se lite poster från bla @Norrprepp, @PrepperSthlm och @skane_survival, de rapporterar allihop att strömmen verkar vara helt väck i mer eller mindre hela Norrland, hela Stockholmsområdet och Småland och Skåne. Jag antar att det innebär att det är strömlöst i hela Sverige nu. Ringde kompisen i Oslo och där har de ström men inget internet, men det hade köer till bensinstationerna och han undrade hur hans elbil skulle få kräm om strömmen försvann där med.

Tog en tur med bilen nere i hamnen och råkade hamna inne på den gamla fabrikens område, det är verkligen synd att det finns så stora hål i staketet på baksidan, så stora att en bil kan köra in där. Travat mot väggen finns det europallar, såna där blå 200-liters plasttunnor, och en del gamla trätunnor. Eftersom det har stått här i stort sett hur länge som helst, och ingen aktivitet sker på området… så antog jag att jag kunde låna ett gäng tillsvidare. Tyvärr har jag ingen stor pickup utan en helt vanlig bil, så det fick bli flera turer med plasttunnor och ett par pallar – lite extra nödved är aldrig fel att ha.

#skarptläge

Efter mina turer till hamnen så skördade jag i mitt växthus idag, det blev en hel del tomater av olika sort och ett par gurkor. Har fått gråsuggeinvasion och det äts friskt på det mesta, så jag skördade även halvfärdiga tomater för att de inte ska falla offer för småkräken de med. De får sen ligga på en bricka i det soligaste fönstret jag har, som de senaste dagarna inte varit soligt alls. När de är helt klara kommer jag saknar buffelmozzarella väldigt mycket, eftersom en caprese på egenodlade tomater är något av det godaste jag vet, och basilika har jag i överflöd i en kruka ute på altanen. Önskar nu att vädret hade varit lite mer tillmötesgående i år, så jag hade fått en spark i arslet och fixat till odlingskragarna av leca-block som jag skulle styrt upp i våras, och att jag hade gjort en större potatisodling på gräsmattan som inte används alls – om man inte räknar gräsklippning som ett användningsområde. Men inget av det kan ge mig riktigt italiensk buffelmozzarella. Jävla skit.

Det finns fortfarande vattentryck i kranarna, och det är nog tack vare att det mesta här i stan kommer från flera vattentorn belägna uppe på berg. Tror inte det finns mycket vatten kvar i dem, så jag passade på att fylla upp tunnorna efter att jag tvättat ur dem. Blir perfekt till att tvätta sig med när duschen inte längre funkar.

Torsdag betyder att man knäcker upp en Soldatens ärtsoppa, och jag firade delikatessen med att laga blinier till efterrätt. Gott alternativ till pannkakor, även om jag inte åt dem som Ivan helst gör, utan på traditionellt svenskt sätt med hemgjord sylt. Det gick förvånansvärt lätt att göra dem på den fjuttiga lilla stekpannan som följde med mitt spritkök. På kvällen tog jag bilen ut till lokala äggbonden och köpte fem lock med ägg, så färska ägg som han säljer där så klarar de sig utmärkt i rumstemperatur långt efter att man redan har ätit upp dem.

Undrar hur länge det finns internet på mobilen egentligen.. och förvånansvärt att det finns det ännu, med tanke på att vi är på dag fyra av strömlöshet här i området. Undrar även om Sverige är under attack av främmande makt? Det är helt tyst om det på radio och internet, även om jag anar precis vad som är på väg att hända.

Åtgärder tagna idag:

  • Införskaffat ett gäng plasttunnor och fyllt med vatten, för hygien- och odlingsbruk
  • Köpt snorfärska ägg till matkällaren
  • Skördat en omgång i växthuset

Mat jag ätit idag:

  • Frukost: Knäckebröd med kaviar, juice och en banan
  • Mellanmål: En burk makrill i tomatsås, en apelsin
  • Middag: Soldatens ärtsoppa, blinier med hemgjord sylt
  • Kvällsmat: Tunnbröd med räkost, te

Det här skarpa läget är en övning jag genomför själv för att förstå hur jag och det jag har förberett mig för påverkar mitt liv. Då jag är så lyckligt lottad att jag inte har ett vanligt dagjobb så kan jag gå all in de här veckorna. Då jag bloggar om det kommer jag ha en dator igång, men inte använda den till något ”för nöjes skull”, utan hålla mig till böcker och sällskapsspel. Likaså kommer jag inte använda spritkök eller grill för att tillaga alla måltider utan bara en del, då det är onödligt resursslöseri, istället kommer jag använda den vanliga spisen. Några dagar simulerar jag att jag äter upp mat som fanns i kyl och frys, för att använda upp befintlig näring. Om det här faller väl ut ska jag försöka en månad nästa gång, med ännu bättre kronologi. Observera att jag ej utför fiktiva eller olagliga saker som nämns här, men jag är på så nära håll jag kan inom lagens råmärken och ”markerar” i motsvarande tid som det hade tagit att utföra.

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud