Stöd svenskprepper.se


Läsvärda bloggar

Podcasts

Myndighetsinformation

Recension: LG A100/B-200E

Jag tänkte att jag skulle skaffa mig en eller två reservtelefoner, för att kunna ha i min EDC och BOB. Vid någon form av SHTF-event så vill jag fortfarande kunna ringa så länge det går, och jag vill kunna bli nådd. Jag vill även kunna lyssna på radio när jag är ute, och framförallt ha som backup till annan radio. Således måste de uppfylla några rätt så enkla krav; inte alls dyra. Inte komplicerade alls. Inte vara smartphones och således inte kunna gå sönder för att man råkar titta på den. Lång standbytid. Gärna FM-radio. Gärna ficklampa. Gärna USB-laddning. Ungefär allt man kunde kräva av en telefon innan vi blev invaderade av smartphones som gjorde oss dumma.

LG A100Först ut är en telefon som Netonnet kallar LG A-100 men som av LG kallas B200-E på kartongen. Då Netonnet är kända för att köpa in udda modeller från udda länder men anpassade till svenska marknaden så antar jag att det är någon liknande anledning här. Den säljs tillsammans med ett Telenor kontantkorts-startpaket för 99 spänn. Det priset lämnar således väldigt lite marginal för att egentligen tycka något negativt alls om den här luren – men jag ska göra mitt bästa.

En tanke som direkt slår mig är hur plastig och lätt den är. Inser sen att jag inte har stoppat i batteriet. Stoppar i simkortet – noteras kan att precis som telefoner gjorde för några år sen så kräver den här mini-sim, dvs det som är ett eller två snäpp större än den storlek de flesta kräver idag – och batteriet. Telefonen är fortfarande väldigt plastig och lätt. Sätter igång den, och den startar väldigt snabbt. Här märker jag att knappen som motsvarar ”OK” på skärmen är den till vänster, inte till höger som jag är van från Nokia. Trots massa år med smartphone så känns det ändå helt bakvänt. Skärmen är i färg och 128×128 pixlar. Jag hade gissat på max 30×30. Den har som LG satt som sin standard, skitfula ring- och meddelandesignaler, jag hittar inte alls i menyerna och mina fingrar är för stora för knapparna. Den stora knappen i mitten saknar av någon outgrundlig anledning en knapp för ”OK” i mitten, vilket gör att jag konstant klämmer till telefonen som om jag var småsur på den. Den knakar faktiskt otippat lite. FM-radion får in de flesta stationer häromkring, och ljudet är bra. Den har en autosök/programmeringsfunktion för radiostationer som är väldigt smidig. Den verkar inte dra så väldigt mycket batteri med radion igång heller. 3.5mm hörlursuttag finns, och telefonen har profiler för olika miljöer, något jag idag saknar på smartphones. Ficklampan lyser. Inte jättemycket, men den har ett klart LED-sken som lyser tillräckligt för att hitta till en riktig ficklampa. Telefonen har ett spel som heter Frog Candy, som jag inte har testat. Det låter nämligen riktigt, riktigt dåligt.

På det stora hela verkar det här vara en ypperlig burner med bra extrafunktioner. Den är faktiskt precis det jag är ute efter. Dock kanske jag skulle lägga på en femtio/hundralapp och köpt en Nokia 105 istället, som verkar vara identisk – förutom att den har menyerna på rätt håll då, och antagligen är snäppet mer hållbar. Jag tror den andra telefonen får bli just en Nokia, och test kommer isåfall på den med. För dig som saknade vett förr i tiden och inte hade Nokia, så är den här ett jättebra köp.

För fulla tekniska specar, kolla hos gsmarena.com.

6 kommentarer tillRecension: LG A100/B-200E

Lämna ett svar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud